‘Het werk is nooit eentonig, elke case is anders’

Van scholen en overheidsorganisaties tot technische bedrijven en samenwerkingsverbanden

Als junior consultant bij Vindsubsidies kom ik bij heel veel verschillende organisaties over de vloer, van scholen en overheidsorganisaties tot technische bedrijven en samenwerkingsverbanden. Zij hebben een ding met elkaar gemeen; ze bevinden zich allemaal op een bepaald punt in een traject waarop zij geld nodig hebben. Geld om een investering te kunnen doen, een ontwikkeling uit te kunnen voeren of een product in de markt willen zetten.

Je kunt nooit denken ‘dat weet ik al’

Als consultant zoek je dan een mogelijkheid binnen het actuele aanbod van subsidieprogramma’s en fiscale regelingen naar een geschikte optie. Daarna schrijven wij samen met de klant een subsidieaanvraag. Wat ik interessant vind, is dat je met veel verschillende bedrijven en onderwerpen te maken krijgt. Het werk is nooit eentonig, elke case is anders. Hierdoor blijft het vak uitdagend. Je kunt nooit denken ‘dat weet ik al’, maar je moet blijven nadenken. En meedenken met het bedrijf. Ondernemers of managers hebben vaak zelf al een sterk beeld van hoe zij een project insteken en welke subsidie zij nodig hebben, maar in veel gevallen is een alternatief beter. Je moet hen dan kunnen overtuigen en meenemen in je visie. En hun vertrouwen winnen.

Snel wegwijs in de subsidiewereld en sparren met de klant 

Als junior consultant kan ik al aardig mijn eigen weg gaan. Ik ben niet veel op kantoor, maar veel onderweg op klantbezoek. Omdat luisteren en sparren met de klant en de subsidieverstrekker zo belangrijk is, leer je om goed en constructief te communiceren. Op alle niveaus’. En je leert een helder verhaal op papier te zetten, essentieel voor de subsidieaanvraag.

Maarten-Emmerich-consultant.png

Maarten Emmerich
Junior consultant bij Vindsubsidies

Lees ook:

Eline.png (1)

‘Er wordt bij Vindsubsidies zelfstandigheid gevraagd, maar niet bepaald hoe jij je werk moet doen’

Bij Vindsubsidies krijg je veel vrijheid in het uitvoeren van je werk. Er wordt zelfstandigheid gevraagd, maar er wordt niet bepaald hoe jij je werk moet doen. Dat biedt kansen om jezelf optimaal te ontwikkelen.

Lees het verhaal van accountmanager Eline Engels
Marjolein.png (1)

‘Bij Vindsubsidies is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling’

Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker tijd voor gezelligheid met collega’s.Ook naast het werk worden er activiteiten georganiseerd. Dit geeft een prettige sfeer, ook als je er weer met zijn allen tegenaan gaat.

Lees het verhaal van trainee & consultant Marjolein Pistoor

Werken bij Vindsubsidies

Werken aan de innovaties van morgen

Subsidies maken innovaties en projecten mogelijk, ze helpen organisaties vooruit. Bij Vindsubsidies vinden wij dat vooruitgang een kans verdient. Wij helpen bedrijven, overheidsorganisaties, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden grenzen te verleggen door subsidies te vinden die matchen met hun ambities. Of het nu om een hightech uitvinding gaat, een internationaal samenwerkingsproject, een duurzame investering of het verbeteren van een productieproces.