‘Werken bij Vindsubsidies is vanaf dag één leuk en uitdagend geweest vanwege de diversiteit van het werk, de vrijheden binnen de organisatie, en de onderlinge collegialiteit.’

Als Consultant ben je een soort spin in het web tussen de aanvrager  en de specialisten bij de overheid welke de aanvragen beoordelen

De diversiteit van werkzaamheden binnen de functie is heel groot. De ene dag zit je bij een grote multinational aan tafel met grootste plannen voor investeringen in duurzame apparatuur en productieprocessen of wereldvernieuwende innovaties op het gebied van medische apparatuur, elektrisch aangedreven graafmachines of nieuwe voeding, terwijl je de andere dag bij de eenmanszaak van een “Willie Wortel” op bezoek gaat om in de schuur een zelfontwikkelde landbouwmachine te bekijken. Je kan hierdoor een kijkje in de keuken nemen bij een brede range aan innovatieve projecten of het gebied van bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, elektrotechniek, industrieel ontwerp, voedingsmiddelen- of chemische technologie. Als Consultant ben je een soort spin in het web tussen de aanvrager (zowel de technisch inhoudelijke als de financiële mensen) en de specialisten bij de overheid welke de aanvragen beoordelen. Over de jaren heen groeit je netwerk en komen er steeds leukere initiatieven op je pad doordat klanten je beter weten te vinden met hun subsidievragen. In sommige gevallen betekent dit zoeken, analyseren en puzzelen om bedrijfsactiviteiten aan te laten sluiten bij de eisen van een subsidie regeling. Een van de mooiste aspecten van het werk is het opbouwen van een eigen en diverse klantenportefeuille met innovatieve bedrijven waarmee je over de jaren heen een relatie opbouwt en welke je van dichtbij ziet groeien en successen ziet vieren welke deels door jouw subsidies tot stand zijn gekomen.

Binnen Vindsubsidies krijgen consultants al snel veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen werk(week) te plannen.

Binnen Vindsubsidies krijgen consultants al snel veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen werk(week) te plannen. Deze flexibiliteit, in combinatie met de prettige werkomgevingen over het hele land, zorgt voor een fijne werkomgeving. Tevens wordt er vanuit de organisatie de ruimte geboden om eigen initiatieven aan te dragen, en om je binnen je team te specialiseren in bepaalde regelingen, werkvelden of klanten. Veel consultants binnen Vindsubsidies zijn dan ook generalist binnen de subsidiewereld, maar specialist in een aantal subsidiemodules waar zijn/haar interesse ligt.

Behalve consultancy wordt je door de accountmanagers ook betrokken bij salesafspraken in de zoektocht naar nieuwe innovatieve bedrijven

Samen met collega’s pak je nieuwe kansen op om de subsidiemogelijkheden voor de klant te optimaliseren. In sommige gevallen betekent dit dat er interdisciplinaire projectgroepen ontstaan met consultants uit meerdere teams om complexe projecten beter te begrijpen en omschrijven. Behalve consultancy wordt je door de accountmanagers ook betrokken bij salesafspraken in de zoektocht naar nieuwe innovatieve bedrijven. Dit is interessant, omdat je hierdoor goed op de hoogte blijft van elkaars werkzaamheden en werkwijzen en hierdoor in een korte tijd veel verschillende vaardigheden leert. Tot slot maken de vele bedrijfsuitjes, de humor, down-to-earth mentaliteit, borrels en sociale activiteiten de tijd bij Vindsubsidies heel gezellig!

Daan Verberk.jpg

Daan Verberk
Consultant bij Vindsubsidies

Lees ook:

Eline.png (1)

‘Er wordt bij Vindsubsidies zelfstandigheid gevraagd, maar niet bepaald hoe jij je werk moet doen’

Bij Vindsubsidies krijg je veel vrijheid in het uitvoeren van je werk. Er wordt zelfstandigheid gevraagd, maar er wordt niet bepaald hoe jij je werk moet doen. Dat biedt kansen om jezelf optimaal te ontwikkelen.

Lees het verhaal van accountmanager Eline Engels

Object reference not set to an instance of an object.

Werken bij Vindsubsidies

Werken aan de innovaties van morgen

Subsidies maken innovaties en projecten mogelijk, ze helpen organisaties vooruit. Bij Vindsubsidies vinden wij dat vooruitgang een kans verdient. Wij helpen bedrijven, overheidsorganisaties, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden grenzen te verleggen door subsidies te vinden die matchen met hun ambities. Of het nu om een hightech uitvinding gaat, een internationaal samenwerkingsproject, een duurzame investering of het verbeteren van een productieproces.