‘Als 'nerds' heb je altijd wel iets om over te praten, ook als het niet direct over werk gaat’

Medio 2020 ben ik gestart als junior consultant bij Vindsubsidies, in team IT. Vanwege de huidige situatie was het hele sollicitatieproces online. Dat was best bijzonder: normaal gesproken krijg je tijdens het solliciteren op locatie direct al een wat uitgebreider beeld van de organisatie, de sfeer op kantoor en je toekomstige collega’s. Nu moest ik afgaan op de cultuur die door mijn manager en collega aan de andere kant van het scherm werd geschetst.

Dingen als flexibiliteit om je werk in te delen en de down-to-earth mentaliteit, zie ik dagelijks terug

Nu ik een aantal maanden verder ben, kan ik gelukkig zeggen dat dit geschetste beeld overeenkomt met hoe het er hier bij Vindsubsidies aan toegaat. Dingen als flexibiliteit om je werk in te delen en de down-to-earth mentaliteit, zie ik dagelijks terug. Als ik midden op de thuiswerkdag vastloop in mijn werk, kan ik gerust een rondje gaan wandelen. Dan kan ik het werk daarna weer geconcentreerd oppakken. Dat werkt vaak beter dan de hele dag aan het scherm gekluisterd zitten.

Mijn collega’s waren gelijk erg open; je hoort er hier meteen bij. Ik kan ze altijd bellen of een berichtje sturen wanneer ik iets niet snap of graag een extra check wil op mijn werk. En doordat we allemaal op een bepaalde manier ‘nerds’ zijn, heb je altijd wel iets om over te praten, ook als het niet direct over werk gaat.

En als een klant dan die subsidie binnen sleept, voel je je toch wel trots

Inhoudelijk mocht ik al snel meedoen. Als je hier als junior start, doe je eerst mee met de projecten van een ervaren collega. Je gaat dan samen met organisaties in gesprek om over hun projecten te horen, waarna wij de subsidieaanvraag op papier zetten. Eerst spreek je vaak een directeur of projectmanager; de verdiepingsslag maak je door vervolgens met ontwikkelaars in gesprek te gaan. Ik vond het fijn dat ik daarbij meteen al stukken van subsidieaanvragen zelf mocht schrijven. Natuurlijk kijken je collega’s daarbij mee en helpen ze je waar nodig. En als een klant dan die subsidie binnen sleept, voel je je toch wel trots.

Aniek.jpg

Aniek den Teuling
Consultant IT en High Tech bij Vindsubsidies

Lees ook:

DemiSchrijver_VindSubsidies.jpg

‘Dit heeft niet alleen effect op onze persoonlijke ontwikkeling en groei binnen de organisatie, maar zo verbeteren wij ook onze dienstverlening’

In het afgelopen jaar zijn mijn werkzaamheden erg divers geweest en heb ik een divers klantenbestand opgebouwd. Zo schrijf ik subsidieaanvragen voor onderwijsinstellingen en houd mij bezig met de verantwoording en het daarbij horende projectmanagement.

Lees het verhaal van Consultant Demi Schrijver
DaanVerbek_VindSubsidies.jpg

‘Werken bij Vindsubsidies is vanaf dag één leuk en uitdagend geweest vanwege de diversiteit van het werk, de vrijheden binnen de organisatie, en de onderlinge collegialiteit.’

Binnen Vindsubsidies krijgen consultants al snel veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen werk(week) te plannen. Deze flexibiliteit, in combinatie met de prettige werkomgevingen over het hele land, zorgt voor een fijne werkomgeving.

Lees het verhaal van consultant Daan Verberk

Werken bij Vindsubsidies

Werken aan de innovaties van morgen

Subsidies maken innovaties en projecten mogelijk, ze helpen organisaties vooruit. Bij Vindsubsidies vinden wij dat vooruitgang een kans verdient. Wij helpen bedrijven, overheidsorganisaties, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden grenzen te verleggen door subsidies te vinden die matchen met hun ambities. Of het nu om een hightech uitvinding gaat, een internationaal samenwerkingsproject, een duurzame investering of het verbeteren van een productieproces.