Bepaal zelf wat je wilt leren, fouten maken mag!

Afstudeerstage publieke sector

Ben jij een ambitieuze student met een passie voor publieke vraagstukken? Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de regelgeving van overheden zodat deze effectiever en begrijpelijker wordt? Dan is deze afstudeerstage bij ons perfect voor jou!!

Vanuit ons gespecialiseerde Team Publiek werken wij voor verschillende typen overheidsorganisaties, zoals gemeenten, provincies, regionale samenwerkingsverbanden en onderwijsinstellingen. Voor deze organisaties vragen wij subsidie aan, zijn wij verantwoordelijk voor het projectmanagement en voeren detacheringsopdrachten uit. Wil jij hieraan bijdragen door bij Vindsubsidies af te studeren en wellicht daarna gelijk een feestje vieren doordat je een nieuwe baan hebt?

Wat ga je doen?

Bij Vindsubsidies begrijpen we dat een afstudeerstage niet alleen een cruciale stap is in je academische reis, maar ook een kans om echte verandering teweeg te brengen. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om deel te nemen aan een inspirerend onderzoeksavontuur dat past bij jouw interesses en expertise.

Bij aanvang van je afstudeerstage zullen we samen een intrigerende onderzoeksvraag formuleren. Jouw interesses, actuele ontwikkelingen en studierichting vormen de bouwstenen van dit vraagstuk, zodat we een perfecte match creëren. Tijdens je stage zul je je onderdompelen in een diepgaand onderzoek met daadwerkelijke impact.

Wij denken bijvoorbeeld aan:

 • Onderzoek naar het optimaliseren van overheidsregels met het oog op verbeterde uitvoerbaarheid en begrijpelijkheid.
 • Onderzoek naar hoe gemeenten uitgaande subsidies kunnen herstructureren.
 • Onderzoek naar de optimale procesweg voor de inbedding van externe financieringsstromen binnen de organisatie.

Mocht jij andere ideeën hebben, horen wij het ook graag!

Ben jij wie we zoeken?

 • Je volgt een relevante HBO- of WO-opleiding, zoals Bestuurskunde, Bestuurswetenschappen, Bedrijfskunde, of Politicologie, European Studies.
 • Je hebt affiniteit met vraagstukken rondom overheidsbeleid, regelgeving en procesoptimalisatie.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en bent in staat om diepgaand onderzoek uit te voeren.
 • Je kunt zelfstandig werken, neemt initiatief en hebt een proactieve houding.
 • Uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent bereid om naar ons gezellige kantoor in Venlo te komen (flexibel werken mogelijk)

Wat bieden wij jou?

Wij vinden natuurlijk dat Vindsubsidies de allerleukste stageplek is. Maar om jou ook te overtuigen hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet

 • Allereerst krijg je natuurlijk een stagevergoeding. Je ontvangt €350 bruto per maand;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot deels thuiswerken;
 • Naast de werkplekken op onze fijne kantoren (Venlo, Maastricht, Nijmegen, Breda, Deventer, Enschede, Utrecht, Amsterdam), kun je ook deels remote werken;
 • Reiskostenvergoeding, of je pakt de trein/fiets/bus/tram met de NS-business card die je van ons krijgt;
 • Een uitdagend afstudeeronderzoek in een inspirerende en informele werkomgeving;
 • Begeleiding en ondersteuning van ervaren, gezellige collega’s.

Wie zijn wij dan wel niet?

Vindsubsidies is een onafhankelijk adviesbureau dat al ruim 25 jaar een totaalpakket aan diensten en producten aanbiedt op het gebied van subsidies en overheidsfinanciering. Onze platte organisatiestructuur van ongeveer 190 professionals maakt ons wendbaar en in staat om de veranderende wereld bij te benen. Onze branche heeft misschien een stoffig imago, maar Vindsubsidies is dat juist niet! Ons aanpassen aan de veranderende wereld zien wij als iets vanzelfsprekends.

Je komt terecht in Team Publiek Zuid, een klein team met collega’s met diverse achtergronden, die allemaal van variatie in hun werk houden en gedreven zijn om meerwaarde te leveren voor hun klanten. Je hebt bij dit team goede sparringpartners. Je wordt on the job begeleid met een buddy die je helpt om je weg te vinden binnen onze organisatie. Je wordt bij Vindsubsidies onderdeel van een dynamisch en groeiend bedrijf van waaruit projecten worden uitgevoerd binnen verschillende sectoren.

Nanny Bressers.png

Veel ruimte voor eigen initiatief

”Bij Vindsubsidies werk je in een jong energiek team, waar veel ruimte is voor je eigen interesses en expertisegebieden.

De organisatie is flexibel en meedenkend, en biedt veel ruimte voor eigen initiatief. In je werk zit een goede mix tussen zelfstandigheid en toch volop samenwerken.

Je werk is niet snel saai, want er is volop afwisseling in onderwerpen en thema’s waar je aan werkt!”

Nanny Bressers, Senior Consultant

Gaan met die baan!

Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan nu door je cv en motivatiebrief te sturen naar vacatures@vindsubsidies.nl.

 • Je hoort zo snel mogelijk van Anoek (binnen 5 werkdagen) of je wordt uitgenodigd voor het eerste kennismakingsgesprek;
 • Na dit eerste gesprek is de kans groot dat je enthousiast bent en wij ook;
 • We plannen een tweede gesprek en wie weet heb jij binnenkort een vette afstudeeropdracht!

(Alleen bestanden kleiner dan 5mb en met de volgende extensies worden geaccepteerd: pdf, doc, docx, rtf)


Wanneer je bij ons solliciteert ga je akkoord dat wij de informatie gebruiken om het sollicitatieproces optimaal vorm te geven. Om dit mogelijk te maken worden je gegevens opgeslagen voor wervingsdoeleinden.

Recruitment Data Privacybeleid*
Ik ga akkoord met het Vindsubsidies Data Privacybeleid en geef toestemming voor het ontvangen van informatie van de organisatie met betrekking tot vacatures en het sollicitatieproces.
Consent persoonlijke data*
Ik ga akkoord met het opslaan van mijn persoonlijke gegevens door de HR-afdeling van Vindsubsidies. Mijn persoonlijke gegevens maak ik vrijwillig bekend en ik begrijp dat ik op ieder gewenst moment mijn persoonlijke gegevens kan wijzigen of laten verwijderen.

Werken bij Vindsubsidies

Werken aan de innovaties van morgen

Subsidies maken innovaties en projecten mogelijk, ze helpen organisaties vooruit. Bij Vindsubsidies vinden wij dat vooruitgang een kans verdient. Wij helpen bedrijven, overheidsorganisaties, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden grenzen te verleggen door subsidies te vinden die matchen met hun ambities. Of het nu om een hightech uitvinding gaat, een internationaal samenwerkingsproject, een duurzame investering of het verbeteren van een productieproces.