Bepaal zelf wat je wilt leren, fouten maken mag!

Afstudeerstage Bestuurskunde

Ben jij een ambitieuze en analytische masterstudent Bestuurskunde en lijkt het jou een gave uitdaging om bij te dragen aan het ontwikkelen van een aanpak waarmee wij overheden kunnen ondersteunen bij het opstellen van een financieringsstrategie? Heb je affiniteit met de overheid en financiën? Vind je het leuk om je tanden te zetten in een uitdagende opdracht die leidt tot een concrete aanpak die meteen kan worden ingezet voor onze opdrachtgevers zoals gemeenten en provincies? Dan zijn we op zoek naar jou en maken we graag kennis! 

Wat ga je doen?

Bij Vindsubsidies begrijpen we dat een afstudeerstage niet alleen een cruciale stap is in je academische reis, maar ook een kans om echte verandering teweeg te brengen. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om met jouw afstudeeropdracht aan te sluiten op een gaaf project in team Publiek Noord.

Het subsidie- en financieringslandschap is continu aan verandering onderhevig en we merken in de praktijk dat overheden in toenemende mate zoekende zijn naar een gestructureerde aanpak. Uitgangspunt is dat overheden hiermee optimaal gebruik maken van de beschikbare financierings- en subsidiemogelijkheden om hun ambities en doelstellingen te realiseren. Maar wat is een financieringsstrategie en waar ligt nu echt de behoefte in de praktijk? Hoe zorg je ervoor dat je overheden echt verder helpt op de lange termijn?

Een financieringsstrategie is een aanpak waarbij de ambities van een organisatie of regio op structurele wijze worden gekoppeld aan de relevante financierings- en subsidiemogelijkheden op de korte-, middellange- en lange termijn. Tijdens je afstudeeropdracht ga je aan de slag met het nader uitwerken en verkennen van uit welke onderdelen een financieringsstrategie zou moeten bestaan. Ook verzamel je data en ga je in gesprek met verschillende overheden om de behoefte in kaart te brengen. Kort samengevat bestaat jouw opdracht uit de volgende onderdelen:

 • Theoretisch kader formuleren rondom het concept financieringsstrategie
 • Opstellen interviewvragen en het afnemen van interviews waarmee data verzameld wordt bij verschillende overheden
 • Opstellen aanpak financieringsstrategie:
  • Definiëren uit welke onderdelen een financieringsstrategie bestaat
  • Definiëren uit welke processtappen de implementatie van een financieringsstrategie bestaat
  • Definiëren succes indicatoren: Hoe meet je het succes van een financieringsstrategie?

Ben jij wie we zoeken?

 • Je bent een laatstejaarsstudent Bestuurskunde.
 • Je hebt affiniteit met financiële vraagstukken en strategieontwikkeling.
 • Je hebt uitstekende analytische en onderzoeksvaardigheden.
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Wat bieden wij jou?

Wij vinden natuurlijk dat Vindsubsidies de allerleukste stageplek is. Maar om jou ook te overtuigen hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet

 • Allereerst krijg je natuurlijk een stagevergoeding. Je ontvangt €350 bruto per maand;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot deels thuiswerken;
 • Standplaats op ons kantoor Enschede of Deventer;
 • Naast de werkplekken op onze fijne kantoren (Deventer, Enschede, Utrecht, Venlo, Maastricht, Nijmegen, Breda, Amsterdam), kun je ook deels remote werken;
 • Reiskostenvergoeding, of je pakt de trein/fiets/bus/tram met de NS-business card die je van ons krijgt;
 • Een uitdagend afstudeeronderzoek in een inspirerende en informele werkomgeving;
 • Begeleiding en ondersteuning van ervaren, gezellige collega’s.

Wie zijn wij dan wel niet?

Vindsubsidies is een onafhankelijk adviesbureau dat al ruim 25 jaar een totaalpakket aan diensten en producten aanbiedt op het gebied van subsidies en overheidsfinanciering. Onze platte organisatiestructuur van ongeveer 190 professionals maakt ons wendbaar en in staat om de veranderende wereld bij te benen. Onze branche heeft misschien een stoffig imago, maar Vindsubsidies is dat juist niet! Ons aanpassen aan de veranderende wereld zien wij als iets vanzelfsprekends.

Je komt terecht in Team Publiek Noord, een team met collega’s met diverse achtergronden, die allemaal van variatie in hun werk houden en gedreven zijn om meerwaarde te leveren voor hun klanten. Je hebt bij dit team goede sparringpartners. Je wordt on the job begeleid met een buddy die je helpt om je weg te vinden binnen onze organisatie. Je wordt bij Vindsubsidies onderdeel van een dynamisch en groeiend bedrijf van waaruit projecten worden uitgevoerd binnen verschillende sectoren.

Nanny Bressers.png

Veel ruimte voor eigen initiatief

”Bij Vindsubsidies werk je in een jong energiek team, waar veel ruimte is voor je eigen interesses en expertisegebieden.

De organisatie is flexibel en meedenkend, en biedt veel ruimte voor eigen initiatief. In je werk zit een goede mix tussen zelfstandigheid en toch volop samenwerken.

Je werk is niet snel saai, want er is volop afwisseling in onderwerpen en thema’s waar je aan werkt!”

Nanny Bressers, Senior Consultant

Gaan met die baan!

Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan nu door je cv en motivatiebrief te sturen naar vacatures@vindsubsidies.nl.

 • Je hoort zo snel mogelijk van Anoek (binnen 5 werkdagen) of je wordt uitgenodigd voor het eerste kennismakingsgesprek;
 • Na dit eerste gesprek is de kans groot dat je enthousiast bent en wij ook;
 • We plannen een tweede gesprek en wie weet heb jij binnenkort een vette afstudeeropdracht!

(Alleen bestanden kleiner dan 5mb en met de volgende extensies worden geaccepteerd: pdf, doc, docx, rtf)


Wanneer je bij ons solliciteert ga je akkoord dat wij de informatie gebruiken om het sollicitatieproces optimaal vorm te geven. Om dit mogelijk te maken worden je gegevens opgeslagen voor wervingsdoeleinden.

Recruitment Data Privacybeleid*
Ik ga akkoord met het Vindsubsidies Data Privacybeleid en geef toestemming voor het ontvangen van informatie van de organisatie met betrekking tot vacatures en het sollicitatieproces.
Consent persoonlijke data*
Ik ga akkoord met het opslaan van mijn persoonlijke gegevens door de HR-afdeling van Vindsubsidies. Mijn persoonlijke gegevens maak ik vrijwillig bekend en ik begrijp dat ik op ieder gewenst moment mijn persoonlijke gegevens kan wijzigen of laten verwijderen.

Werken bij Vindsubsidies

Werken aan de innovaties van morgen

Subsidies maken innovaties en projecten mogelijk, ze helpen organisaties vooruit. Bij Vindsubsidies vinden wij dat vooruitgang een kans verdient. Wij helpen bedrijven, overheidsorganisaties, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden grenzen te verleggen door subsidies te vinden die matchen met hun ambities. Of het nu om een hightech uitvinding gaat, een internationaal samenwerkingsproject, een duurzame investering of het verbeteren van een productieproces.